Forum Sony Ericsson

 


Ladowanie Optymalne przy T630 - kabel na com
Przesunięty przez: butterfly Pią 15 Lut, 2008

xperl 
Obserwator

Model tel.: t 630
Operator: Era
Dołączył: 27 Lip 2005
Posty: 2
Skąd: katowice
Wysłany: Sob 30 Lip, 2005   Ladowanie Optymalne przy T630 - kabel na com

Witam. Mam kabel ktory widocznie ma mozliwosc ladowania, lecz nie ma zadnego wylacznika... ani na kablu ani nie widze w oprogramowaniu ktore mam (Fma). Jak sobie z tym poradzic?

p.
 
 
     
 
Anka
Nowicjusz

Dołączyła: 04 Sty 2005
Posty: 51
Skąd: Poznań


chicken 
VIP


Model tel.: W910i
Operator: Play
Dołączył: 22 Kwi 2004
Posty: 2378
Skąd: Zabrze
Wysłany: Sob 30 Lip, 2005   

Po czym sądzisz, że kabel ten umożliwia ładowanie telefonu ?
Według mnie napięcie w tym kablu jest niewystarczające by móc podładować baterię.
_________________
· www.chicken.net.pl ·
 
 
 
     
 
xperl 
Obserwator

Model tel.: t 630
Operator: Era
Dołączył: 27 Lip 2005
Posty: 2
Skąd: katowice
Wysłany: Sob 30 Lip, 2005   

Wiec skad pojawia sie na telefonie komunikat Ladowanie Optymalne? a na statusie bateri w FMA napis ACpowier?
 
 
     
 
Jocker 
Nowicjusz

Model tel.: T630
Operator: Era
Wersja softu: R7A011
Dołączył: 02 Cze 2005
Posty: 9
Skąd: Gdynia
Wysłany: Pon 01 Sie, 2005   

jesli masz kabel USB to on laduje fona automatycznie po podlaczeniu... a co do pytania to co Tobie przeszkadza ze telefon sie podladuje?? przeciez dla baterii w SE nie robi to nic zlego :lol: tyle ze sie naladuje troche! a co do wylacznika to sie nie da chyba ze zmienisz kabelek na COM-a on nie laduje (wiem bo mam obydwa kabelki) :D A jesli piszesz ze masz kabel com i on laduje fona to jest to jakis fenomen :D bynajmniej dla mnie :-) pozdro !!
 
 
     
 
Nasedo 
Młodszy użytkownik


Model tel.: NEC HDM 515
Operator: Plus
Dołączył: 11 Lip 2005
Posty: 45
Skąd: Białystok
Wysłany: Wto 02 Sie, 2005   

Jocker, napisałeś:
Cytat:
jesli masz kabel USB to on laduje fona automatycznie po podlaczeniu

Kabel USB nie ładuje automatycznie telefonu i nie po to tego typu kable zostały zaprojektowane. To nie są odtwarzacze mp3 usb / ładowane przez usb.
 
 
 
     
 
incognitto 
Lubi to co robi


Model tel.: Nokia 6500
Operator: Idea
Dołączył: 31 Mar 2005
Posty: 345
Skąd: Szczecin
Wysłany: Sro 03 Sie, 2005   

Jocker to dlaczego jak mam kabel USB to on mi nie laduje ?????????????/ Wyajsij mi to bo chyba jestes w wielkim bledzie skoro tweirzisz ze kabel com nie laduje a kabel usb laduje. To jest paranoja. Zaden z tych kabli nie laduje,chyba ze jest uprzednio wyposazony w taka funkcje a wiem,ze takie kable istnieja
_________________
Nie ma sytuacji bez wyjścia - zawsze jest jakieś wyjście

Sony CMD j70->SE K500i -> Nokia 6610 -> SE K800i-> SE K810i -> Nokia 6500
 
 
 
     
 
Nasedo 
Młodszy użytkownik


Model tel.: NEC HDM 515
Operator: Plus
Dołączył: 11 Lip 2005
Posty: 45
Skąd: Białystok
Wysłany: Sro 03 Sie, 2005   

Taka jeszcze krótka myśl z mojej strony.
Telefon do komputera chyba na ogół podłączamy po to, aby wymieniać jakieś dane a nie po to aby ładować.
 
 
 
     
 
Marek311 
Lubi to co robi


Model tel.: K750i
Operator: Era
Wersja softu: R1AA008
Dołączył: 18 Lis 2004
Posty: 259
Skąd: Wolin
Wysłany: Sro 03 Sie, 2005   

Nasedo, różni ludzie w różnych miejscach i w różnych sytuacjach mogą potrzebować tej funkcji np.gdy nie mają wolnego gniazdka w pobliżu :wink: A poza tym, to dyskusja toczy się na inny temat niż 'po co'. 8)

Wracając do tematu. Moim zdaniem wszystko zależy od rodzaju kabla. Wiadomo, że wszystkie kable nie są takie same, jeden może ładować a drugi nie :D
_________________
Witam ponownie po długiej przerwie :)
 
 
 
     
 
Nasedo 
Młodszy użytkownik


Model tel.: NEC HDM 515
Operator: Plus
Dołączył: 11 Lip 2005
Posty: 45
Skąd: Białystok
Wysłany: Sro 03 Sie, 2005   

Marek311 masz rację... przyznaję, jednakże xperl napisał:
Cytat:
Mam kabel ktory widocznie ma mozliwosc ladowania, lecz nie ma zadnego wylacznika

Może to sugerować, że ów użytkownik nie chce takiego prezentu - jestem za uczciwością sprzedawców i o tym aby klientów informować - udzielając rzeczowych i wiarygodnych informacji.
 
 
 
     
 
Marek311 
Lubi to co robi


Model tel.: K750i
Operator: Era
Wersja softu: R1AA008
Dołączył: 18 Lis 2004
Posty: 259
Skąd: Wolin
Wysłany: Czw 04 Sie, 2005   

Oczywiście, sprzedawca powinien o tym poinformować klienta :wink: Ale z drugiej strony patrząc, to nic nie szkodzi, że komuś podczas przesyłania danych sie telefon podładuje (baterii SE i tak to nic nie zaszkodzi :D )
_________________
Witam ponownie po długiej przerwie :)
 
 
 
     
 
Jocker 
Nowicjusz

Model tel.: T630
Operator: Era
Wersja softu: R7A011
Dołączył: 02 Cze 2005
Posty: 9
Skąd: Gdynia
Wysłany: Sob 06 Sie, 2005   

Cytat:
Wracając do tematu. Moim zdaniem wszystko zależy od rodzaju kabla. Wiadomo, że wszystkie kable nie są takie same, jeden może ładować a drugi nie
i wszystko na ten temat :D a co do wylacznika to jednak podtrzymuje moje zdanie watpie czy takowy jest :mrgreen: POZDRO
 
 
     
 
borys 
Nowicjusz

Model tel.: t630
Operator: Idea
Wersja softu: R7A011
Dołączył: 03 Maj 2005
Posty: 6
Skąd: Świnoujście
Wysłany: Sro 17 Sie, 2005   nie wszystko na ten temat

Kurcze a ja myślałem ze tylko mi sie tak robi, wydaje mi się jednak ze nie jest to dodatkowa ukryta funkcja kabla ale raczej jego zły montaż labo uszkodzenie. Co ciekawe nie robi mi się to zawsze, tylko czasami i nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje. Telefon pokazuje ładowanie optymalne jednak prędkośc ładowania jest zadziwiająco szybka przy prawie pustej bateri po 5 minutach podłaczenia pokazuje ze jest pełna, po odłączeniu kabla w kolejne 5 minut poziom bateri spada do tego samego pozimu co poprzednio. Co ciekawe przy dłuższym trzymaniu telefonu na kablu zaczyna "trzaskać" w głosniku :] i zapomnialem wspomnieć ze dzieje sie to na kablu com
 
 
     
 
Boss 
Moderator


Model tel.: SGS III
Operator: Play
Wersja softu: 4.3
Dołączył: 28 Lis 2004
Posty: 1976
Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro 17 Sie, 2005   

borys, akurat w twoim przypadku to na 95% masz zepsuty kabel. Jak ci cos w głośniku trzaska po używaniu tego kabla to może go już nie używaj?
_________________

Nie odpowiadam na posty nie zawierające polskich znaków diakrytycznych (ęóąśłżźćń), oraz bez zachowania zasad ortografii i interpunkcji.
 
 
 
     
 
borys 
Nowicjusz

Model tel.: t630
Operator: Idea
Wersja softu: R7A011
Dołączył: 03 Maj 2005
Posty: 6
Skąd: Świnoujście
Wysłany: Nie 21 Sie, 2005   

dzieki boss za rade :] nie uzywam ale opisalem sowj przypadek bo to oznacza ze tamten kabel tez jest zepsuty :]
 
 
     
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

Zadbaj o swoją emeryturę już teraz! Poznaj zalety IKZE - Indywidualne Konto Zabezpieczenia Emerytalnego - dowiedz się także jak zarabiać na sprzedaży IKZE.
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 12
 

REKLAMA

Powered by Digital Sunset
 
Informujemy, że wszelkie, zamieszczone w serwisie Club-SE znaki towarowe i znaki handlowe,
są wyłączną własnością ich właścicieli i wykorzystane zostały jedynie w celach informacyjnych.
Copyrights © 2004-2010 by Club-SE. All rights reserved.
Kopiowanie i wykorzystywanie materiałów zawartych na tej stronie bez wiedzy autora zabronione!
Wybierasz się na wakacje? Internetowa baza noclegowa Kwaterio.pl jest idealna dla Ciebie!
Serial Usta Usta